High Tea Review van Bagel Bakery-Rotterdam

Zondag 1 November

High Tea Bagel Bakery Rotterdam

Vandaag is het tijd voor mijn eerste High Tea Review! Erg spannend want ik hoop natuurlijk dat jullie lezers er iets aan hebben. Maar daar kom ik natuurlijk alleen achter als ik een keer het diepe in duik.

Een vriendin van mij trakteert mij op een High Tea! Altijd een goed begin, want wat is er nou lekkerder dan genieten van een gratis High Tea in goed gezelschap. Ik mag ook nog de locatie kiezen en ga voor de Bagel Bakery in Rotterdam. Ik ben er pas 1 keer geweest en ben dus best benieuwd of het deze keer ook gaat bevallen. Mijn vriendin is een doorgewinterde High Tea-ster dus we zijn niet snel tevreden. De website van de Bagel Bakery is al een aantal maanden ‘under construction’ dus ik ga ouderwets bellen voor een reservering. De medewerkster aan de telefoon is super vriendelijk en vertelt lachend dat als we niet met zijn dertigen komen een High Tea reservering altijd te maken is. Mooi de voorbereiding is in de pocket.

Op zondag ontmoet ik mijn High Tea date in het centrum van Rotterdam. De Bagel Bakery ligt niet echt midden op de shopping route in hartje Rotterdam, maar als je de Coolsingel helemaal afloopt en tegenover het Maritiem Museum rechtsaf de Schilderstraat inloopt kom je het pand aan je rechterhand vrij snel tegen. Het is gezellig druk en er is geen enkel tafeltje meer vrij. Oh wacht achter in de hoek bij de keuken staat een tweepersoonstafeltje verstopt met een bordje gereserveerd erop. Dat moet hem zijn! De tafel is al leuk aangekleed met bestek, schoteltjes honing en een theeserviesje. Geen ouderwets bloemetjes servies of klinisch wit dit keer, het servies is bijna oriëntaals te noemen en is gedecoreerd met kobaltblauwe snoeken. Eerste indruk is goed.

Bagel Bakery Servies

Als dank voor onze reservering worden we erg vlot en aandachtig bediend. De gastvrouw heet ons welkom terwijl 2 meiden ons voorzien van 3x thee. Jawel je leest het goed, drie verschillende smaken in een keer. Het zijn twee traditionele theepotjes in de smaken rooibos en Engelse thee. Verder staat er inmiddels een mooie glazen karaf op tafel met verse muntthee. Het is een bloedheet ding, daarom zit er een witte theedoek omheen geknoopt. Kijk dit is een crea-bea bonuspunt! Het schenken met de fles kost wat oefening maar is naarmate hij leger wordt steeds makkelijker. In het midden van de tafel prijkt een zilveren taartstandaard met 5 verschillende soorten taart. Ik vind zelf de authentieke High Tea standaard niet nodig voor een goede High Tea beleving, mits er op een andere manier aandacht wordt besteed aan de presentatie van het lekkers. En de Bagel Bakery doet dit voortreffelijk door de taartstukken mooi te rangschikken en te vervolmaken met een kommetje slagroom en een met bosvruchten coulis. Verder is er nog extra decoratie middels een gevierendeelde vijg voorzien van een zoete braam.

De vijf soorten taart zijn: carrot cake, Joodse appeltaart, chocoladetaart, cheese cake en kokostaart. Ze zijn alle vijf heerlijk vers en goed van maat. Je kunt zelf kiezen waar de slagroom op gaat maar de match met de chocoladetaart is snel gemaakt. De bosvruchten coulis past het beste bij de cheese cake. Terwijl we de potjes thee rustig leeg drinken en halverwege de taartjes zijn, vraagt de serveerster of we al toe zijn aan onze bagels. Je kunt natuurlijk eerst het hele zoete pallet afmaken maar ik hou persoonlijk altijd wel van een hartige onderbreking. Zo ook mijn tafelgenote, dus we knikken instemmend. Een minuutje later hebben we een tweede taartplateau op ons tafelblad staan. Hierop staan twee gehalveerde bagels. De zaak is druk dus helaas is er geen uitleg bij deze nieuwe gang. Maar we gaan zelf op ontdekkingsreis. Een maanzaadbagel is rijkelijk belegd met zalm en de andere (waarschijnlijk een olijvenbagel) is belegd met zongedroogde tomaten cream cheese. Beide zijn heerlijk vers. De zalmbagel is wat mij betreft de smaakmaker van deze High Tea. Het feit dat ons gesprek even verstomd en we allebei verzanden in diverse manieren van het uitkramen van de letter M zegt genoeg!

Bagel Bakery Zoet

De sfeer in de zaak is goed. Bijna elk tafeltje zit vol en de zaak is goed verwarmd en gevuld met geroezemoes. Het regent pijpenstelen buiten dus de nieuwe binnenkomers dampen de zaak in. Een goede atmosfeer voor een gezellig gesprek, je hoeft niet te schreeuwen en je hoeft ook niet bang te zijn dat de tafel naast je meegeniet van alle verse roddels. Met de 2 taartplateaus en de 3 theepotten is de tafel wel redelijk vol te noemen. Telefoons of tasjes moeten hierdoor op een andere locatie worden geparkeerd.

Als we bijna door onze lekkerheden zijn duurt het even voordat we contact hebben met de bediening voor een nieuwe ronde thee. Het eerst krijgen we de gastvrouw te pakken en we vragen expliciet om een tweede ronde muntthee en rooibos. Deze krijgen we allebei snel op tafel. In twee uurtjes tijd zijn alle zoete en hartige hapjes verorberd en hebben we 5x thee genuttigd. De portie grootte van het eten is net goed, je bent niet bomvol en alles gaat op. De nadruk ligt wel iets meer op de zoetigheden. Als je niet megafan bent van bagels of vis kan het hartige gedeelte misschien ietsje tegenvallen, maar aan de andere kant zegt de naam Bagel Bakery natuurlijk genoeg.

Na al die liters thee is een bezoekje aan het toilet natuurlijk niet te vermijden. Er is verrassend genoeg maar 1 dames toilet, dus even wachten zit er dik in. Hoewel dit toilet qua formaat ok is, is er helaas geen kledinghaakje voor tas of jas. Ook is er wat achterstallig onderhoud aan de muren. Verder is het basic maar wel schoon.

Met een prijs van €17,- per persoon is de Bagel Bakery qua prijs/kwaliteit verhouding een topper in Rotterdam. Ben je een liefhebber van bagels of taart dan zit je echt helemaal goed bij deze locatie. Vergeet niet te reserveren en geniet van dit zoete pareltje in het centrum van Rotterdam.
Tot de volgende High Tea! – High Tea Reporter

Eindoordeel: 8,5

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet
3. Heerlijk Hartig
4. Etagère (-0,5 officieel is een taartplateau geen etagère)
5. Servies & Zitcomfort (-0,5 door het te kleine tafelblad)
6. Prijs/Kwaliteit
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper
9. Interieur/kleine kamer (-0,5 maar 1 toilet & achterstallig onderhoud)
10. Crea-bea bonuspunt (Glazen karaf muntthee)

§ Filed under Bagel Bakery, High Tea, High Tea Locatie, Rotterdam, Thee § Tagged , , , , , , , , § No Comments

Laat een berichtje achter

You must be logged in to post a comment.