You are currently browsing the Thee category

Theedoosje van de week! #2

Zo na de Lipton thee van vorige week is het tijd voor nog een theegigant. En wel een Nederlandse, namelijk Pickwick! Opgericht in 1936 vanuit de theetak van Douwe Egberts. Maar dat bekte niet zo lekker, internationaal gezien. En nu is er dan de smaak Dutch Tea Blend, hoe toepasselijk, weer terug naar de Nederlandse roots. Ik was niet super gecharmeerd door de reclamecampagne, maar de thee is heerlijk. Echt een lekkere subtiele sinaasappelthee die je iedereen kan voorzetten. De doosjes van Pickwick zijn altijd voorzien van spaarzegels, maar nu zijn ze helemaal het waard om te kopen.  Tot 31 mei hebben alle zwarte thee doosjes zegels voor een Gratis 2e Dutch High Tea! Ik heb gelijk 4 doosjes gekocht zodat ik iemand kan trakteren op een High Tea. Nu snel doordrinken :)


§ Filed under High Tea, Pickwick, Pickwick High Tea actie, Thee, Theedoosje van de week, Uncategorized § Tagged , , , , , , , , § No Comments

Sauna & High Tea combo

Het had zo leuk geweest! Vandaag had ik grootse plannen en het weer werkte ook een keertje mee. Ik had een Sauna Arrangement geregeld bij de Veluwse Bron. Een werkelijk prachtige sauna in het oosten van het land. Voor slechts 65 euro mocht je de hele dag door de sauna banjeren. Kon je kiezen een hot stone of klassieke massage. En wat het helemaal super maakte was dat er ook een High Tea bij zat. En dat maakt het voor mij altijd extra leuk! Kan ik weer een High Tea Review schrijven en natuurlijk lekker theeleuten en ongegeneerd snoepen.

Helaas werd een van mijn reisgenoten last minute ziek. Een ontstoken verstandskies gooide roet in het eten. Best ironisch want ik heb morgen een afspraak bij de tandarts om er eentje te laten trekken. Dus de High Tea had een mooie beloning kunnen zijn voor de heerlijke verdovingsspuit strakjes, waar ik nu al van gruwel. Omdat we binnen 24 uur moesten afzeggen kregen we ons geld niet terug. Gelukkig mogen we binnen 2 weken een nieuwe datum plannen zonder extra kosten. Dus die kies gaat er morgen gewoon in een ruk uit en dan krijg ik als beloning alsnog die High Tea!

Wil jij nou ook van die leuke Sauna & High Tea aanbieding gebruik maken? Geen probleem, gewoon de sauna van jouw keus bellen en onderstaande coupon van Veronica Magazine uitprinten. Alsjeblieft & graag gedaan!

§ Filed under Aanbieding, High Tea, High Tea Locatie, Korting, Thee, Theepot § Tagged , , , , , , § 54 Comments

Theedoosje van de week!

De laatste tijd drink ik zoveel thee dat er iedere week wel een leeg doosje naar de papierbak gaat. Sommige zijn alleen zo schattig van design dat ik er wel moeite mee heb ze weg te gooien. Daarom ga ik iedere vrijdag een doosje eren voordat ik hem recycle. Deze week is het Lipton thee in de smaak Morocco infusion-herbal. Ik had hem gekregen van mijn schoonmoeder die de thee niet zo super vond. Samen met een collega heb ik hem in een weekje opgedronken! Vind hem vooral lekker aan het eind van de werkdag, zeer geurig waardoor ik er niet hele potten van na elkaar zou drinken. Het doosje vind ik mooi van design en de piramide zakjes blijf ik leuk vinden!


§ Filed under Lipton, Thee, Theepot § Tagged , , § 31 Comments

High Tea Review van KEEK – Utrecht

Zaterdag 8 Januari

Tafelzetting KEEK

De eerste High Tea van 2011 en wat ben ik er aan toe! Ik ontmoet mijn Culinaire Vriendin uit Regio Utrecht op het Centraal Station. De laatste keer dat we elkaar zagen was 7 maanden geleden. Dus een High Tea geeft ons een excuus om uren bij te kletsen met thee en thee en nog meer thee. Om het jaar verantwoord te beginnen hebben we besloten om onze allereerste 100% biologische High Tea te gaan nuttigen. En wel bij Kunst En Eerlijke Koffie. Ik ben benieuwd, want hun site laat werkelijk niets los over de High Tea. Niet qua samenstelling maar ook niet qua prijs. Zou een biologisch verantwoorde High Tea net zo lekker smullen zijn? We gaan het beleven.

Kunst En Eerlijke Koffie, afgekort KEEK, ligt super centraal gelegen in het museum kwartier. Met hakken zo’n 15-20 minuten lopen van het station. Best een tippeltje maar je loopt langs zoveel leuke winkels dat je er niks van merkt. Van chique sieraden ateliers tot diverse kringloopwinkels. Elke dame kan hier naar hartelust shoppen. KEEK zit midden tussen de winkels in de Twijnstraat met op steenworp afstand ‘De Witte Eenhoorn’. Een curiosa winkeltje in Alice In Wonderland style. Ik kan mezelf niet bedwingen en koop een werkelijk schattig theepotje voor 5 euro. Echt een aanrader.

Thee Assortiment KEEK

KEEK is een lunchroom met (h)eerlijkheden. Ze zijn nu 3 jaar open en ik ben benieuwd naar hun High Tea. We hebben moeten reserveren. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en hebben de beste plek in de zaak met zicht op winkelend Utrecht. Het is een vierpersoonstafel dus we hebben lekker veel ruimte voor onze jassen/tassen en een hele voorraad thee. Want mijn hemel wat een keus! Leuke zilveren potjes met losse thee in de smaken, Lemon Ginger, Darjeeling, Venkelthee, Rooibos, Earl Grey en Kamille. Er liggen lege theezakjes op tafel waar je mee aan de slag kan. De bediening legt ons uit dat ook de plantjes op tafel bij het theeassortiment horen. Verse munt en een soort kruidentakken die er erg biologisch verantwoord uit zien! Hoewel Koffie in hun naam zit is KEEK voor de theeliefhebber een topper.

HighTeaTip #1: Wil je een keer wat anders qua thee? Probeer dan je losse thee eens te mix & matchen. Zet bijvoorbeeld een pot Darjeeling thee (of een andere zwarte thee) en voeg 4 gekneusde blaadjes munt toe. Dit helpt de smaak vrij te maken. Even laten trekken en hopla, een heerlijke volle thee met een vleugje fris.

Do-it-yourself thee

Van de stadswandeling hebben we best dorst gekregen dus de aangeboden appel/ framboos/ bloedsinaasappel-smoothie slaan we niet af. De 1e gang is een huisgemaakt tomatensoepje. Het regent inmiddels buiten en de sfeer in de zaak  met dampende soep en versgebakken broodgeuren is spot on. De zaak bestaat uit een lunchroom, een open keuken en een theesalon achterin. Het is huiselijk ingericht en Kunst En Eerlijke Koffie doet zijn naam eer aan want er hangt overal wisselkunst aan de muren. Er is een Hot Pink Thema gaande wat terugkomt in de menukaart, prijsborden en de bloemstukjes.

Huisgemaakte Scones

Er hangt een relaxte sfeer in KEEK. Gemixt publiek, met/zonder kids. In de theesalon zit een groep dames in alle rust te High Tea-en. Met een groep van max. 16 vriendinnen kun je hier nog terecht. De zaak zit goed vol maar je hebt absoluut geen last van elkaar. Wij kunnen alle sappige roddels van het afgelopen half jaar uitwisselen zonder dat iemand meeluistert. Na de soep hebben we inmiddels weer trek en er komt een heerlijke etagère aan met een laag zoet en een laag hartig. Aangevuld met 2 scones met slagroom & bramen/pruimen jam. We krijgen elk nog een appeltaartpuntje met leuke kaneel decoratie.

Kaneelvork decoratie

HighTeaTip #2: Wil je wat meer werk maken van je baksels? Leg een vork/lepel of ander vormpje op een taartbord. Bestrooi het met kaneel- of cacaopoeder en haal de vorm voorzichtig weg. Plaats dan de taartpunt of muffin en serveer uit!

We beginnen met hartig, het eerste wat opvalt is het brood. Hier geen fingersandwiches zonder korstjes. Maar dikke sneetjes vers gebakken brood belegd met Oude Kaas/Mosterd, Gerookte Vis & Humus/Gegrilde Groente. Geen standaard combinaties dus! De huisgemaakte (inmiddels KEEK’s codewoord) scones zijn heerlijk bros & luchtig. De bramen/pruimenjam is een welkome afwisseling op de standaard aardbeienjam.

Lekker Hartig

Er zou wel wat meer slagroom bij kunnen, die is na een halve scone al helemaal opgesnoept. We drinken potje na potje thee leeg. We proberen de kruidentakken (lekker!), Lemon Ginger, Earl Grey en alle andere smaken op tafel. We worden de hele middag vlot & vriendelijk bediend. We hoeven zelden om iets te vragen. Mijn oog valt op een voorraad busje Jasmijn thee (mijn All-Time-Favo) op een andere tafel. Zonder moeite krijgen we ook deze smaak bij ons theearsenaal gevoegd. Was even vergeten hoe lekker service kan zijn!

Na al die thee wordt het tijd voor een pitstopje en hier komt KEEK’s enige minpuntje te voorschijn. Er zijn 2 toiletten in de zaak en het is passen en meten geweest. KEEK maakt creatief gebruik van de beperkte ruimte in de binnenstad, waardoor je in de hal je handen kunt wassen. Mocht je ongestoord willen deo-en of je make-up willen bijwerken dan zul je dat niet achter een gesloten deur kunnen doen. De toiletten zijn niet ruim maar wel netjes.

Goed zoet

We gaan door met de zoete laag van de etagère. Voor chocolade liefhebbers is er een stuk brownie en wat chocolate chip cookies. De rest van het zoet bestaat uit 3 soorten cake. De carrotcake is lekker, de havermout/kokoscake apart, maar de klapper van de gehele High Tea is de cheesecake. We zijn het aan tafel unaniem eens, wat een heerlijke hapje. Zo lekker zelfs dat ik je het volgende advies wil geven: ben je in de buurt van KEEK en heb je niet genoeg tijd voor een High Tea, bestel dan een groot stuk van deze cheesecake en neem er een theetje bij, gegarandeerd een succes!

Alles huisgemaakt bij KEEK

Ik begon de dag met de vraag of een biologische High Tea lekker zou kunnen zijn. Zeker weten, ik ben om en heb genoten van de versheid en heerlijke smaak van al het verantwoorde lekkers! KEEK’s High Tea is gevarieerd, alles is thuisgemaakt en voorzien van de grootste variatie aan thee die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Utrecht boft met deze High Tea Top Locatie!

Tot de volgende High Tea! – High Tea Reporter

Eindoordeel: 9,5

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet
3. Heerlijk Hartig
4. Etagère
5. Servies & Zitcomfort
6. Prijs/Kwaliteit
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper
9. Interieur/kleine kamer (-0,5 toiletten zijn vrij krapjes)
10. High Tea Tips (theevariatie, kaneelvorkje)

§ Filed under Etagiere, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Reporter, High Tea Tips, KEEK, Thee, Theepot, Uncategorized, Utrecht § Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , § 88 Comments

Getrouwd, en nu weer los…

Zaterdag 24 Juli

Even bijkletsen met een kopje thee? Op 1 Juli ben ik getrouwd en het was een fantastische dag, lekker zonnig en natuurlijk ontbrak de High Tea Bruidstaart niet! Hopelijk komen de foto’s dit weekend binnen zodat ik hem met jullie kan delen. Mijn taartvriendin Adrienne had hem gemaakt op 1 van mijn High Tea standaards. In Delfts blauwe style, helemaal leuk en ook helemaal lekker!

Na deze mijlpaal ben ik natuurlijk een supergelukkig getrouwde vrouw, maar ook een ontzettende snoepkont die weer aan de High Tea kan. Ik had even een stop ingelast toen ik bij de tweede passing van de jurk, mijn kwabben iets te duidelijk over de strapless rand zag blubberen. Het even niet thee drinken met zoet & hartig hielp, want de jurk zat op de dag perfect. Nu kan ik weer lekker gaan plannen en als High Tea Reporter de wijde wereld in!

§ Filed under High Tea, High Tea Reporter, Thee § Tagged , , , § 34 Comments

High Tea op Twitter

Zondag 25 April

@wiesvankesteren – High tea #bakkerswinkel http://yfrog.com/0lunqoj

§ Filed under @High_tea, Amsterdam, High Tea, High Tea Locatie, High Tea op Twitter, Thee, Theepot, Twitter § Tagged § 43 Comments

High Tea Review van La Croissanterie – Rotterdam

Zaterdag 10 April
Eindoordeel: 6

Classy schouw

De laatste keer dat ik met mijn vriendin Wietske ging High Tea-en was veel te lang geleden. Op 20 December zijn we midden in een sneeuwstorm bij Dudok in Rotterdam gaan smikkelen. Benieuwd hoe het was? Lees hier verder! Aan mij de taak om haar nu te verrassen met een nieuwe High Tea Locatie. Inmiddels ben ik bijna bij al mijn High Tea Tip locaties in Rotterdam een keer geweest, achttien in totaal. Maar een van de adresjes waar ik nog nooit ben geweest is La Croissanterie. Dus toen Wiets het sein gaf voor groen licht, hing ik aan de telefoon.

De jongen die opneemt is nauwelijks te verstaan. Hij verontschuldigd zich voor het gekraak, hun telefoon is kapot. Anno 2010 lijkt me dat iets wat je snel laat maken, maar hoe dan ook krijg ik de boodschap naar hem over dat ik graag op zaterdag wil reserveren. Hij geeft aan dit te moeten overleggen met zijn baas die hij thuis moet bellen. Mmm, ik hoop maar dat dit wat wordt. Ik geef mijn gewenste tijdstip door en zeg dat ik alleen een voicemail verwacht als het niet doorgaat. Hoor ik niks, dan sta ik met mijn vriendin zaterdag op de stoep. Wat opvalt is dat hij aangeeft de spullen voor de High Tea te bestellen bij een leverancier. Dus dat worden niet 100% vers gebakken lekkerheden zaterdag, dat is duidelijk. Uiteindelijk krijg ik vrijdag met wat gekraak een positief bericht op mijn voicemail.

Tijd voor thee

Mijn vriendin komt me thuis ophalen vlakbij de grote markt in Rotterdam. We lopen samen over de Meent richting Lijnbaan. We steken de Coolsingel over en zijn in 2 minuutjes gearriveerd in de Aert van Nes Laan. Deze straat kruist de Lijnbaan, maar heeft aan deze kant maar weinig winkeltjes. Er is een parkeergarage gevestigd recht tegenover La Croissanterie. Op zaterdag is het een komen en gaan van langzaam rijdende uitlaatgas auto’s. Ik ben blij dat de zon zich niet heel erg durft te vertonen en dat we lekker binnen kunnen zitten. Bij binnenkomst loop je als eerste langs een bakkerstoonbank met heerlijkheden. Het ruikt goed, dus we hebben er zin in.

De bediening is jong en komt wat onzeker over. Ik meld dat we voor de High Tea komen en ze dirigeert ons naar achteren in de zaak. Het is een relatief klein tentje, maar achterin staan 2 chesterfield loveseats voor een schouw. Het ziet er charmant uit en we verwelkomen deze lounge bankjes. We pakken allebei een kant en hebben ruimte genoeg voor al onze shoppers en handbags. High Tea-en is een serieuze zaak en kan makkelijk een aantal uur duren. Deze ruime hangbanken zijn te gek en het is de eerste keer voor ons beiden dat we zo relaxed van een High Tea gaan genieten. Creabea punt voor La Croissanterie.

Etagere La Croissanterie

De serveerster geeft aan nog nooit een High Tea te hebben geserveerd, maar haar collega wel. Ze zet alvast een theepot met water neer en een bordje theezakjes van het merk Dilmah. Allebei krijgen we een dubbelwandig glas voor de thee. Ik heb deze laatst gekocht met mijn Pickwick punten in de DE geschenkenwinkel. Je kunt er namelijk ook heerlijke Latte Macchiato’s in maken. Na even wachten krijgen we een glazen etagere voorgezet met drie lagen. Wat meteen opvalt is het grote aantal cupcakes. Tien in totaal!  Op het bovenste plateau liggen vier kleine zalmsandwiches. We pakken er 1 op maar hebben geen bordjes om ze op te leggen. We vragen de serveerster om bordjes en kunnen nu netjes eten. De zalm is lekker, maar is het enige hartige onderdeel van deze High Tea. Dat wordt een half puntje aftrek.

Over naar het zoet. We proberen een cupcake. Ze zijn helaas niet vers gebakken, maar komen van een leverancier die ze schattig heeft versiert. Hoewel ze niet al te groot zijn vullen ze enorm. Het is duidelijk dat we deze 10 cupcakes nooit met zijn tweetjes op gaan krijgen. Over naar het taart gedeelte. Er liggen 4 smalle stukken taart op het tweede plateau. Appeltaart en chocoladetaart. Die laatste is lekker maar ook weer zwaar op de maag. De appeltaart valt bijna uit elkaar en is plakkerig. Ook deze taarten zijn niet vanochtend gebakken. Ik had zo maar kleine croissantjes verwacht om de naam van de zaak eer aan te doen. Wat er wel bij zit is een pecanbroodje en een chocoladebroodje die je ook kent van de AH to Go maar dan in stukjes gesneden. Dit is misschien een uitkomst als je thuis een High Tea voor vriendinnen maakt. Maar bij een Horeca gelegenheid wil ik zelf mijn broodje aan gort snijden of een mini-size variant. We laten deze een beetje links liggen.

Cupcake

Na nog twee cupcakes, waaronder een chocolade variant zitten we vol. We vragen nog 2 keer om een verversing van onze theepot. En om meer smaken Dilmah theezakjes. Helaas hebben de andere gasten net als wij de meer gangbare theesmaakjes op gemaakt. Wat overblijft is Kamille, Caramel en Blackcurrent. Ik heb deze High Tea geen enkele Earl Grey of andere Engelse basic variant kunnen drinken. Jammer want dat heft normaal mijn sugar high een beetje op. Als we afrekenen (16,50 p.p) overwegen we de 4 cupcakes in een doggybag mee naar huis te nemen. Maar we zitten cupcakevol!

Heb je zin in een basic High Tea zonder veel poespas met heel veel cupcakes vlakbij de Lijnbaan, dan kun je La Croissanterie overwegen. Ik ben er zelf niet echt kapot van en zal niet snel terug gaan. Er zijn in Rotterdam te veel andere leuke opties met meer vers & divers op het menu.
Tot de volgende High Tea!
– High Tea Reporter

Eindoordeel: 6

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet (-0,5 teveel, niet vers, hapsnap)
3. Heerlijk Hartig (-0,5 te weinig, een soort)
4. Etagère
5. Servies & Zitcomfort (-0,5 door geen borden)
6. Prijs/Kwaliteit (-0,5 prijs is hoog, kwaliteit te laag)
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper (-0,5 veel verkeer)
9. Interieur/kleine kamer (-1 kapotte wc)
10. Crea-bea bonuspunt (+0,5 lounge zitje)

§ Filed under Dilmah, Dudok, Etagere, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Reporter, High Tea Tips, La Croissanterie, Rotterdam, Theepot § Tagged , , , , , § No Comments

Pittige Paas High Tea

Vrijdag 26 Maart

Paas High Tea

Iedereen heeft wel zo’n vriendin die je heel lang niet kan zien, maar als je elkaar ontmoet het vanaf de 1e minuut gezellig is. Alsof je elkaar gisteren sprak. Met die vriendin wil ik met Pasen lekker gaan High Tea-en in omgeving Utrecht. Om weer eens heerlijk uren bij te kletsen. Ik heb nog nooit in Utrecht een High Tea genuttigd, dus ik ben gaan zoeken naar 3 opties die het best pasten in onze plannen. Dit was de top 3:

Over Karel V werd druk getwitterd dus ik ben eens gaan neuzen op hun complexe site. Het koste me wat moeite om achter de details van de High Tea te komen. Maar toen ik eenmaal zo ver was zag ik al snel dat dit een vrij culinaire High Tea is voor een aanzienlijke prijs van € 29,50. Carpaccio, Prosecco, Reijpenaar, helemaal lekker!

Heb brasserie Louisa opgebeld om te reserveren voor zondag 4 April. De jongen die me te woord staat is goed op de hoogte. Hij geeft aan dat er een speciale Paas High Tea op het menu staat voor volgend weekend. Het start met een mousserend wijntje en de eerste gang is sushi. Nou ben ik behalve een enorme High Tea freak ook nog verslaafd aan sushi. Als je bij sushi namelijk Japanse groene thee drinkt, ben je in feite aan het High Tea-en met al die mooie hapjes. Ik ben al lang verkocht maar hij somt het menu rustig door. Ik vraag wel even of de prijs anders is. Zonder aarzeling vermeldt hij € 43,50. Wow, das pittig. Dit word mijn duurste High Tea ever. Misschien moet ik even overleggen met mijn vriendin en gelijk maar een nieuwe chique outfit scoren.

Ik heb gereserveerd om 14:00 u. eerder kon niet. Hij vraagt mijn 06 nummer om een bevestiging te sturen. Even denk ik dat hij een foutje maakt, hij zal mijn emailadres bedoelen. Een keer eerder vroeg een locatie of ik een bevestiging wilde dat was Grandcafé Engels in Rotterdam. Oh, dat kan ook zegt hij vrolijk, maar we verzorgen ook bevestiging SMS’jes. Prima ik ben altijd in voor iets nieuws. Ik hang op en 3 seconden later piept mijn Iphone. De volgende tekst verschijnt:

Dank voor uw reservering in Brasserie Goeie Louisa op zondag 04-04-2010 voor 2 personen om 14:00 u.
PARKEREN: www.goeielouisa.nl/nl/overall/parkeeradvies

Kijk dat is service! Kan niet wachten tot Pasen…

§ Filed under @High_tea, Grandcafe Engels, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Karel V, Thee, Twitter, Utrecht § Tagged , , , § 2 Comments

Over 100 dagen…

Bruiloft High Tea

Woensdag 24 Maart

Heb vanmiddag proberen te reserveren voor een High Tea bij de Bagel Bakery in Rotterdam. Mijn zus en ik gaan namelijk aanstaande zondag lekker shoppen bij Marlies Dekkers in de Witte de With straat en de Bagel Bakery zit daar om de hoek.

Helaas hadden ze op zondag alleen plek vanaf 14:00 u. Dit in verband met de lunchdrukte. Een High Tea is voor mij een lunch of laat ik zo zeggen voor een High Tea lunch ik nooit!!! Omdat ik echt met mijn zus in de buurt wil afspreken heb ik maar geboekt voor een ‘gewone’ lunch. Een Bagel waarschijnlijk :)

Voor de nieuwsgierigen onder jullie. Ik ga op zoek naar lingerie voor onder mijn bruidsjurk! Vandaar ons bestemmingsverkeer richting Marlies D. Donderdag 1 Juli is de grote dag. Over 100 dagen is het zover, pfoe spannend hoor…

§ Filed under @High_tea, Bagel Bakery, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Rotterdam, Thee, Theepot § Tagged , , , , , , , § No Comments

Bonte Bouchees

Bouchees van de Bonte Koe

Voor het eerst in 3 weekenden heb ik geen High Tea gepland. En omdat ik mijn wekelijkse suikerkick miste ben ik even langs de Bonte Koe gegaan. Dit heerlijke winkeltje zit midden in het centrum van Rotterdam. Net een paar stappen van de Meent vandaan. Als je binnenkomt ruik je meteen de heerlijke chocolade geur. Instant happiness! Ik heb me redelijk ingehouden en 4 bouchees gekocht. In de smaak nougat/pistache. Ik had nog nooit van het woord ‘bouchee’ gehoord voordat ik bij de Bonte Koe langs ging. Blijkbaar was er een woord nodig voor extra grote bonbons die niet in een keer in je mond passen. Hoe je ze ook noemt, ik vind het allemaal prima. Hoe meer chocolade hoe beter.

Kon het niet laten en heb ‘la bouchee’ even gegoogled. En wat blijkt? Het betekent van alles! Wikipedia kan je gelukkig overal bij helpen. Oorspronkelijk is het een Frans woord en het heeft 3 betekennissen eentje voor in de keuken, een voor in de banketbakkerij en een voor in het suikerwerk. In de keuken is het een pasteitje gevuld met ragout. In de banketbakkerij is het een petit four, een klein taartje of gebakje wat heel mooi gedecoreerd is en luxe uitstraalt. En in het suikerwerk of chocoladegebeuren is het een bonbon met een wat bijzondere smaak of samenstelling die net niet in je mond past.

Ik krijg trek van het typen dus ik ga een pot Earl Grey zetten en de bouchees opsnoepen!

p.s. een amuse-bouche is zo’n hapje wat je gratis van de kok krijgt nog voor je voorgerechtje…

§ Filed under High Tea, Thee, Uncategorized § Tagged , , , , , , § No Comments

« Older Entries