You are currently browsing the High Tea Tips category

High Tea Review van KEEK – Utrecht

Zaterdag 8 Januari

Tafelzetting KEEK

De eerste High Tea van 2011 en wat ben ik er aan toe! Ik ontmoet mijn Culinaire Vriendin uit Regio Utrecht op het Centraal Station. De laatste keer dat we elkaar zagen was 7 maanden geleden. Dus een High Tea geeft ons een excuus om uren bij te kletsen met thee en thee en nog meer thee. Om het jaar verantwoord te beginnen hebben we besloten om onze allereerste 100% biologische High Tea te gaan nuttigen. En wel bij Kunst En Eerlijke Koffie. Ik ben benieuwd, want hun site laat werkelijk niets los over de High Tea. Niet qua samenstelling maar ook niet qua prijs. Zou een biologisch verantwoorde High Tea net zo lekker smullen zijn? We gaan het beleven.

Kunst En Eerlijke Koffie, afgekort KEEK, ligt super centraal gelegen in het museum kwartier. Met hakken zo’n 15-20 minuten lopen van het station. Best een tippeltje maar je loopt langs zoveel leuke winkels dat je er niks van merkt. Van chique sieraden ateliers tot diverse kringloopwinkels. Elke dame kan hier naar hartelust shoppen. KEEK zit midden tussen de winkels in de Twijnstraat met op steenworp afstand ‘De Witte Eenhoorn’. Een curiosa winkeltje in Alice In Wonderland style. Ik kan mezelf niet bedwingen en koop een werkelijk schattig theepotje voor 5 euro. Echt een aanrader.

Thee Assortiment KEEK

KEEK is een lunchroom met (h)eerlijkheden. Ze zijn nu 3 jaar open en ik ben benieuwd naar hun High Tea. We hebben moeten reserveren. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en hebben de beste plek in de zaak met zicht op winkelend Utrecht. Het is een vierpersoonstafel dus we hebben lekker veel ruimte voor onze jassen/tassen en een hele voorraad thee. Want mijn hemel wat een keus! Leuke zilveren potjes met losse thee in de smaken, Lemon Ginger, Darjeeling, Venkelthee, Rooibos, Earl Grey en Kamille. Er liggen lege theezakjes op tafel waar je mee aan de slag kan. De bediening legt ons uit dat ook de plantjes op tafel bij het theeassortiment horen. Verse munt en een soort kruidentakken die er erg biologisch verantwoord uit zien! Hoewel Koffie in hun naam zit is KEEK voor de theeliefhebber een topper.

HighTeaTip #1: Wil je een keer wat anders qua thee? Probeer dan je losse thee eens te mix & matchen. Zet bijvoorbeeld een pot Darjeeling thee (of een andere zwarte thee) en voeg 4 gekneusde blaadjes munt toe. Dit helpt de smaak vrij te maken. Even laten trekken en hopla, een heerlijke volle thee met een vleugje fris.

Do-it-yourself thee

Van de stadswandeling hebben we best dorst gekregen dus de aangeboden appel/ framboos/ bloedsinaasappel-smoothie slaan we niet af. De 1e gang is een huisgemaakt tomatensoepje. Het regent inmiddels buiten en de sfeer in de zaak  met dampende soep en versgebakken broodgeuren is spot on. De zaak bestaat uit een lunchroom, een open keuken en een theesalon achterin. Het is huiselijk ingericht en Kunst En Eerlijke Koffie doet zijn naam eer aan want er hangt overal wisselkunst aan de muren. Er is een Hot Pink Thema gaande wat terugkomt in de menukaart, prijsborden en de bloemstukjes.

Huisgemaakte Scones

Er hangt een relaxte sfeer in KEEK. Gemixt publiek, met/zonder kids. In de theesalon zit een groep dames in alle rust te High Tea-en. Met een groep van max. 16 vriendinnen kun je hier nog terecht. De zaak zit goed vol maar je hebt absoluut geen last van elkaar. Wij kunnen alle sappige roddels van het afgelopen half jaar uitwisselen zonder dat iemand meeluistert. Na de soep hebben we inmiddels weer trek en er komt een heerlijke etagère aan met een laag zoet en een laag hartig. Aangevuld met 2 scones met slagroom & bramen/pruimen jam. We krijgen elk nog een appeltaartpuntje met leuke kaneel decoratie.

Kaneelvork decoratie

HighTeaTip #2: Wil je wat meer werk maken van je baksels? Leg een vork/lepel of ander vormpje op een taartbord. Bestrooi het met kaneel- of cacaopoeder en haal de vorm voorzichtig weg. Plaats dan de taartpunt of muffin en serveer uit!

We beginnen met hartig, het eerste wat opvalt is het brood. Hier geen fingersandwiches zonder korstjes. Maar dikke sneetjes vers gebakken brood belegd met Oude Kaas/Mosterd, Gerookte Vis & Humus/Gegrilde Groente. Geen standaard combinaties dus! De huisgemaakte (inmiddels KEEK’s codewoord) scones zijn heerlijk bros & luchtig. De bramen/pruimenjam is een welkome afwisseling op de standaard aardbeienjam.

Lekker Hartig

Er zou wel wat meer slagroom bij kunnen, die is na een halve scone al helemaal opgesnoept. We drinken potje na potje thee leeg. We proberen de kruidentakken (lekker!), Lemon Ginger, Earl Grey en alle andere smaken op tafel. We worden de hele middag vlot & vriendelijk bediend. We hoeven zelden om iets te vragen. Mijn oog valt op een voorraad busje Jasmijn thee (mijn All-Time-Favo) op een andere tafel. Zonder moeite krijgen we ook deze smaak bij ons theearsenaal gevoegd. Was even vergeten hoe lekker service kan zijn!

Na al die thee wordt het tijd voor een pitstopje en hier komt KEEK’s enige minpuntje te voorschijn. Er zijn 2 toiletten in de zaak en het is passen en meten geweest. KEEK maakt creatief gebruik van de beperkte ruimte in de binnenstad, waardoor je in de hal je handen kunt wassen. Mocht je ongestoord willen deo-en of je make-up willen bijwerken dan zul je dat niet achter een gesloten deur kunnen doen. De toiletten zijn niet ruim maar wel netjes.

Goed zoet

We gaan door met de zoete laag van de etagère. Voor chocolade liefhebbers is er een stuk brownie en wat chocolate chip cookies. De rest van het zoet bestaat uit 3 soorten cake. De carrotcake is lekker, de havermout/kokoscake apart, maar de klapper van de gehele High Tea is de cheesecake. We zijn het aan tafel unaniem eens, wat een heerlijke hapje. Zo lekker zelfs dat ik je het volgende advies wil geven: ben je in de buurt van KEEK en heb je niet genoeg tijd voor een High Tea, bestel dan een groot stuk van deze cheesecake en neem er een theetje bij, gegarandeerd een succes!

Alles huisgemaakt bij KEEK

Ik begon de dag met de vraag of een biologische High Tea lekker zou kunnen zijn. Zeker weten, ik ben om en heb genoten van de versheid en heerlijke smaak van al het verantwoorde lekkers! KEEK’s High Tea is gevarieerd, alles is thuisgemaakt en voorzien van de grootste variatie aan thee die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Utrecht boft met deze High Tea Top Locatie!

Tot de volgende High Tea! – High Tea Reporter

Eindoordeel: 9,5

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet
3. Heerlijk Hartig
4. Etagère
5. Servies & Zitcomfort
6. Prijs/Kwaliteit
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper
9. Interieur/kleine kamer (-0,5 toiletten zijn vrij krapjes)
10. High Tea Tips (theevariatie, kaneelvorkje)

§ Filed under Etagiere, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Reporter, High Tea Tips, KEEK, Thee, Theepot, Uncategorized, Utrecht § Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , § 88 Comments

High Tea Foto’s & Lekkere plannen

Vrijdag 14 Januari

Nog steeds druk bezig met het schrijven van de High Tea Review voor KEEK in Utrecht. Tipje van de sluier, het wordt een knalcijfer. Wat was dat een leuke tent. Ik heb echt heerlijk gegeten en qua thee assortiment hebben ze de wisselbeker gewonnen :) Het is trouwens best lastig om mooie foto’s te maken van eten. Ik snap nu steeds beter waarom ze vaak plastic donuts op de foto nemen. Nouja, goed voornemen voor 2011 leren fotograferen!

Nu ik het High Tea Seizoen 2011 heb geopend met een bezoek aan Utrecht, kan mijn hometown Rotterdam natuurlijk niet achterblijven. Bovendien was mijn vaste Rotterdam High Tea maatje behoorlijk jaloers. We hebben sinds de voorbereiding voor mijn bruiloft in juli 2010 niet meer een High Tea gedaan in Rotterdam. Schande! Dus toen ik wat data van haar door kreeg ben ik naar mijn verlanglijstje gaan kijken. Vlaamsch Broodhuys is recent geopend op de Meent in Rotterdam. Dus letterlijk 50 meter van mijn huis. Mogelijk een goede vervanging voor de Coffeestudio die afgelopen jaar is gesloten.

Snel even daar de site van Vlaamsch Broodhuys gegaan maar daar kom je qua High Tea info niet veel verder. Kijk daar ben ik natuurlijk voor, om al deze sappige details los te peuteren en met julllie te delen :) Ok High Tea-en kan bij hen iedere dag vanaf 14:30 u. Je hoeft niet te reserveren, wat op zich niet vaak voorkomt in Rotterdam. Ellende is alleen dat je samen met je date je hongergevoel moet zien te overwinnen tot 14:30 u. Toen ik dit dilemma voorlegde aan de trouwens supervriendelijk dame aan de telefoon kreeg ik het volgende advies. Eet alleen een krentenbol!

§ Filed under High Tea, High Tea Locatie, High Tea Reporter, High Tea Tips, Rotterdam, Utrecht § Tagged , , , , , § 1 Comment

High Tea Review van La Croissanterie – Rotterdam

Zaterdag 10 April
Eindoordeel: 6

Classy schouw

De laatste keer dat ik met mijn vriendin Wietske ging High Tea-en was veel te lang geleden. Op 20 December zijn we midden in een sneeuwstorm bij Dudok in Rotterdam gaan smikkelen. Benieuwd hoe het was? Lees hier verder! Aan mij de taak om haar nu te verrassen met een nieuwe High Tea Locatie. Inmiddels ben ik bijna bij al mijn High Tea Tip locaties in Rotterdam een keer geweest, achttien in totaal. Maar een van de adresjes waar ik nog nooit ben geweest is La Croissanterie. Dus toen Wiets het sein gaf voor groen licht, hing ik aan de telefoon.

De jongen die opneemt is nauwelijks te verstaan. Hij verontschuldigd zich voor het gekraak, hun telefoon is kapot. Anno 2010 lijkt me dat iets wat je snel laat maken, maar hoe dan ook krijg ik de boodschap naar hem over dat ik graag op zaterdag wil reserveren. Hij geeft aan dit te moeten overleggen met zijn baas die hij thuis moet bellen. Mmm, ik hoop maar dat dit wat wordt. Ik geef mijn gewenste tijdstip door en zeg dat ik alleen een voicemail verwacht als het niet doorgaat. Hoor ik niks, dan sta ik met mijn vriendin zaterdag op de stoep. Wat opvalt is dat hij aangeeft de spullen voor de High Tea te bestellen bij een leverancier. Dus dat worden niet 100% vers gebakken lekkerheden zaterdag, dat is duidelijk. Uiteindelijk krijg ik vrijdag met wat gekraak een positief bericht op mijn voicemail.

Tijd voor thee

Mijn vriendin komt me thuis ophalen vlakbij de grote markt in Rotterdam. We lopen samen over de Meent richting Lijnbaan. We steken de Coolsingel over en zijn in 2 minuutjes gearriveerd in de Aert van Nes Laan. Deze straat kruist de Lijnbaan, maar heeft aan deze kant maar weinig winkeltjes. Er is een parkeergarage gevestigd recht tegenover La Croissanterie. Op zaterdag is het een komen en gaan van langzaam rijdende uitlaatgas auto’s. Ik ben blij dat de zon zich niet heel erg durft te vertonen en dat we lekker binnen kunnen zitten. Bij binnenkomst loop je als eerste langs een bakkerstoonbank met heerlijkheden. Het ruikt goed, dus we hebben er zin in.

De bediening is jong en komt wat onzeker over. Ik meld dat we voor de High Tea komen en ze dirigeert ons naar achteren in de zaak. Het is een relatief klein tentje, maar achterin staan 2 chesterfield loveseats voor een schouw. Het ziet er charmant uit en we verwelkomen deze lounge bankjes. We pakken allebei een kant en hebben ruimte genoeg voor al onze shoppers en handbags. High Tea-en is een serieuze zaak en kan makkelijk een aantal uur duren. Deze ruime hangbanken zijn te gek en het is de eerste keer voor ons beiden dat we zo relaxed van een High Tea gaan genieten. Creabea punt voor La Croissanterie.

Etagere La Croissanterie

De serveerster geeft aan nog nooit een High Tea te hebben geserveerd, maar haar collega wel. Ze zet alvast een theepot met water neer en een bordje theezakjes van het merk Dilmah. Allebei krijgen we een dubbelwandig glas voor de thee. Ik heb deze laatst gekocht met mijn Pickwick punten in de DE geschenkenwinkel. Je kunt er namelijk ook heerlijke Latte Macchiato’s in maken. Na even wachten krijgen we een glazen etagere voorgezet met drie lagen. Wat meteen opvalt is het grote aantal cupcakes. Tien in totaal!  Op het bovenste plateau liggen vier kleine zalmsandwiches. We pakken er 1 op maar hebben geen bordjes om ze op te leggen. We vragen de serveerster om bordjes en kunnen nu netjes eten. De zalm is lekker, maar is het enige hartige onderdeel van deze High Tea. Dat wordt een half puntje aftrek.

Over naar het zoet. We proberen een cupcake. Ze zijn helaas niet vers gebakken, maar komen van een leverancier die ze schattig heeft versiert. Hoewel ze niet al te groot zijn vullen ze enorm. Het is duidelijk dat we deze 10 cupcakes nooit met zijn tweetjes op gaan krijgen. Over naar het taart gedeelte. Er liggen 4 smalle stukken taart op het tweede plateau. Appeltaart en chocoladetaart. Die laatste is lekker maar ook weer zwaar op de maag. De appeltaart valt bijna uit elkaar en is plakkerig. Ook deze taarten zijn niet vanochtend gebakken. Ik had zo maar kleine croissantjes verwacht om de naam van de zaak eer aan te doen. Wat er wel bij zit is een pecanbroodje en een chocoladebroodje die je ook kent van de AH to Go maar dan in stukjes gesneden. Dit is misschien een uitkomst als je thuis een High Tea voor vriendinnen maakt. Maar bij een Horeca gelegenheid wil ik zelf mijn broodje aan gort snijden of een mini-size variant. We laten deze een beetje links liggen.

Cupcake

Na nog twee cupcakes, waaronder een chocolade variant zitten we vol. We vragen nog 2 keer om een verversing van onze theepot. En om meer smaken Dilmah theezakjes. Helaas hebben de andere gasten net als wij de meer gangbare theesmaakjes op gemaakt. Wat overblijft is Kamille, Caramel en Blackcurrent. Ik heb deze High Tea geen enkele Earl Grey of andere Engelse basic variant kunnen drinken. Jammer want dat heft normaal mijn sugar high een beetje op. Als we afrekenen (16,50 p.p) overwegen we de 4 cupcakes in een doggybag mee naar huis te nemen. Maar we zitten cupcakevol!

Heb je zin in een basic High Tea zonder veel poespas met heel veel cupcakes vlakbij de Lijnbaan, dan kun je La Croissanterie overwegen. Ik ben er zelf niet echt kapot van en zal niet snel terug gaan. Er zijn in Rotterdam te veel andere leuke opties met meer vers & divers op het menu.
Tot de volgende High Tea!
– High Tea Reporter

Eindoordeel: 6

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet (-0,5 teveel, niet vers, hapsnap)
3. Heerlijk Hartig (-0,5 te weinig, een soort)
4. Etagère
5. Servies & Zitcomfort (-0,5 door geen borden)
6. Prijs/Kwaliteit (-0,5 prijs is hoog, kwaliteit te laag)
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper (-0,5 veel verkeer)
9. Interieur/kleine kamer (-1 kapotte wc)
10. Crea-bea bonuspunt (+0,5 lounge zitje)

§ Filed under Dilmah, Dudok, Etagere, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Reporter, High Tea Tips, La Croissanterie, Rotterdam, Theepot § Tagged , , , , , § No Comments

Pittige Paas High Tea

Vrijdag 26 Maart

Paas High Tea

Iedereen heeft wel zo’n vriendin die je heel lang niet kan zien, maar als je elkaar ontmoet het vanaf de 1e minuut gezellig is. Alsof je elkaar gisteren sprak. Met die vriendin wil ik met Pasen lekker gaan High Tea-en in omgeving Utrecht. Om weer eens heerlijk uren bij te kletsen. Ik heb nog nooit in Utrecht een High Tea genuttigd, dus ik ben gaan zoeken naar 3 opties die het best pasten in onze plannen. Dit was de top 3:

Over Karel V werd druk getwitterd dus ik ben eens gaan neuzen op hun complexe site. Het koste me wat moeite om achter de details van de High Tea te komen. Maar toen ik eenmaal zo ver was zag ik al snel dat dit een vrij culinaire High Tea is voor een aanzienlijke prijs van € 29,50. Carpaccio, Prosecco, Reijpenaar, helemaal lekker!

Heb brasserie Louisa opgebeld om te reserveren voor zondag 4 April. De jongen die me te woord staat is goed op de hoogte. Hij geeft aan dat er een speciale Paas High Tea op het menu staat voor volgend weekend. Het start met een mousserend wijntje en de eerste gang is sushi. Nou ben ik behalve een enorme High Tea freak ook nog verslaafd aan sushi. Als je bij sushi namelijk Japanse groene thee drinkt, ben je in feite aan het High Tea-en met al die mooie hapjes. Ik ben al lang verkocht maar hij somt het menu rustig door. Ik vraag wel even of de prijs anders is. Zonder aarzeling vermeldt hij € 43,50. Wow, das pittig. Dit word mijn duurste High Tea ever. Misschien moet ik even overleggen met mijn vriendin en gelijk maar een nieuwe chique outfit scoren.

Ik heb gereserveerd om 14:00 u. eerder kon niet. Hij vraagt mijn 06 nummer om een bevestiging te sturen. Even denk ik dat hij een foutje maakt, hij zal mijn emailadres bedoelen. Een keer eerder vroeg een locatie of ik een bevestiging wilde dat was Grandcafé Engels in Rotterdam. Oh, dat kan ook zegt hij vrolijk, maar we verzorgen ook bevestiging SMS’jes. Prima ik ben altijd in voor iets nieuws. Ik hang op en 3 seconden later piept mijn Iphone. De volgende tekst verschijnt:

Dank voor uw reservering in Brasserie Goeie Louisa op zondag 04-04-2010 voor 2 personen om 14:00 u.
PARKEREN: www.goeielouisa.nl/nl/overall/parkeeradvies

Kijk dat is service! Kan niet wachten tot Pasen…

§ Filed under @High_tea, Grandcafe Engels, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Karel V, Thee, Twitter, Utrecht § Tagged , , , § 2 Comments

Over 100 dagen…

Bruiloft High Tea

Woensdag 24 Maart

Heb vanmiddag proberen te reserveren voor een High Tea bij de Bagel Bakery in Rotterdam. Mijn zus en ik gaan namelijk aanstaande zondag lekker shoppen bij Marlies Dekkers in de Witte de With straat en de Bagel Bakery zit daar om de hoek.

Helaas hadden ze op zondag alleen plek vanaf 14:00 u. Dit in verband met de lunchdrukte. Een High Tea is voor mij een lunch of laat ik zo zeggen voor een High Tea lunch ik nooit!!! Omdat ik echt met mijn zus in de buurt wil afspreken heb ik maar geboekt voor een ‘gewone’ lunch. Een Bagel waarschijnlijk :)

Voor de nieuwsgierigen onder jullie. Ik ga op zoek naar lingerie voor onder mijn bruidsjurk! Vandaar ons bestemmingsverkeer richting Marlies D. Donderdag 1 Juli is de grote dag. Over 100 dagen is het zover, pfoe spannend hoor…

§ Filed under @High_tea, Bagel Bakery, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Rotterdam, Thee, Theepot § Tagged , , , , , , , § No Comments

High Tea Review van Hilton-Rotterdam

Zondag 14 Maart

High Tea Hilton Rotterdam

Vorige week zondag was ik op zoek naar een High Tea Locatie in Rotterdam. Het Hilton gaf toen aan vol te zitten, dus heb ik ze toen meteen vastgelegd voor vandaag. Ze doen namelijk mee met de Pickwick actie en het loopt storm. Deze keer ga ik met mijn zus High Tea-en, die ik al veel te lang niet live heb gezien. Zij komt met de auto en ik ga lopend. Bijna kom ik te laat want ik was vergeten de Pickwick High Tea kaart in elkaar te klussen. Ik had 4 verpakkingen Earl Grey gekocht en het is best een kunst om de 4 mini-zegeltjes die opgeteld een 2e High Tea gratis vormen uit te knippen en vervolgens op de nogal klein uitgevallen actiekaart te plakken. De ontwerper heeft denk ik gedacht dat High Tea-end Nederland ook een cursus miniatuurschrijven heeft gevolgd want ik krijg mijn naam en adres er echt niet bijgeschreven met een ballpoint. Ik zet de boel maar op de achterkant van de kaart en ren richting centrum.

Het Hilton zit aan het Hofplein op de hoek naar de Coolsingel. Het klinkt nogal monopoly-achtig, maar het is lekker centraal geleden. Ik ga naar binnen via de draaideur van de officiële ingang. Ik loop tegen een gedistingeerde meneer aan die achter een lessenaartje staat. Ik geef aan dat ik gereserveerd heb voor een High Tea. Ik mag me melden bij de bar. De sfeer van de aankomsthal waardoor ik loop is luxe, er staan overal mooie rood/grijs gestoffeerde fauteuils. De bardame stuurt me nog even door een gang richting restaurant en daar staat een derde dame bij een lessenaartje. U heeft gereserveerd voor een High Tea, zegt ze vrolijk, op welke naam? Ik wil bijna zeggen High Tea Reporter Undercover, maar zeg toch maar van Veen. Ze neemt mijn jas aan dat is een High Tea First voor mij!!! Niets is zo lekker als in de watten gelegd worden. Dan voelt alles als een cadeautje.

Pickwickactie verrassing

Haar collega zet me aan het mooiste plekkie bij het raam. De zaal is heel licht, ruim en toch knus en kijkt uit op de fontein van het Hofplein. Overal staan de tafels gedekt voor High Tea’s wat een grappig effect geeft. Mijn zus is er nog niet dus ik neem de omgeving goed in mij op. Het servies is wit, modern met een leuk theepotje op een theelichtje. Dat had Grandcafé Engels laatst ook, misschien is dit de hotelstandaard? Op mijn bord ligt een wit servet met daarop een cadeautje van Pickwick! Een actie envelop met twee theezakjes en een bon voor een compleet gratis doosje thee. Helemaal leuk dus.

Mijn zus is inmiddels gearriveerd en na de eerste roddels te hebben uitgewisseld krijgen we onze eerste keus voorgelegd. Willen we Prosecco of Jus d’Orange? Wij gaan voor een super zondag en beginnen dus al om 13:00 u. met een glaasje Prosecco. Deze wordt aan tafel ingeschonken uit een mooie fles. Ik heb niet echt ruim ontbeten en zus ook niet dus we zijn rap gezellig. Al snel krijgen we een prachtige etagère met 3 lagen voorgezet. Het past allemaal net op de tafel met het theelicht, de borden & theekopjes erbij. Op de bovenste laag liggen de zoetigheden; per persoon een driehoek brownie, een slagroomsoesje, een mini-muffin, en een stukje noten/honing bar. Prachtig versierd met grote stukken zoete aarbei op een stok (creabea bonuspunt). De brownie is echt van top kwaliteit, smelt op je tong en je voelt je instant gelukkig. Ik laat een klein stukje op mijn bord liggen om als laatste hapje te bewaren voor deze High Tea, zo goed is hij. De honing/noten bar is klein, plakkerig maar verrassend lekker. De rest van de zoetigheden is goed.

Scones met Hero Light jam

Op de middelste laag liggen 2 vers gebakken scones met krentjes en een voorverpakt pakje boter en een Hero Light jammetje in zo’n glazen mini potje. Dit voelt een klein beetje hotellerig aan. Later komt de serveerster nog een kannetje verse slagroom brengen. Dat is al beter. De scone is nog warm en luchtig. Dat laatste is best knap want normaliter valt de scone best zwaar op de maag. Ik stoei even met het Hero Light jammetje maar ben blij verrast met de textuur ervan. Het lijkt meer op aardbeienmoes dan jam. Heerlijk met de verse slagroom en de luchtige scone. De boter laat ik links liggen.

De onderste laag van de etagère bevat het hartige gedeelte. Er is voor elk een sesambolletje met garnalensalade, wat leuk varieert met de sandwiches. Deze zijn ook heel makkelijk thuis te maken, een goede receptentip dus (creabea bonuspunt). Er liggen verder sandwiches met kaas-tomaat, zalm-sla, rosbief-komkommer en kip-mosterd als beleg. Allemaal fingersize, dus het formaat en de vorm van een lange vinger koekje. We krijgen erg veel aandacht van het personeel. Hoewel de zaal langzaam volstroomt met Pickwick dames blijven ze continu het water bijvullen in de theepotjes. Dit is ook wel nodig want uit het potje gaat max 2,5 kopje thee. De theezakjes zijn verrassend genoeg niet van Pickwick. Eigenlijk best apart. Maar ik ben in mijn hart een Lipton drinker dus ik kom aan mijn trekken. Er is niet bijzonder veel keus, en halverwege vragen we om wat meer zakjes die we meteen krijgen. Ook hebben we extra om honing gevraagd. Was ook geen uitdaging voor het Hilton personeel, onze tafel is nu nog 4 Hero potjes rijker.

Hartige scone met Mierikswortel

Hartige scone met Mierikswortel

Onze serveerster vraagt, nadat we ons door twee van de drie lagen van de etagère hebben gesmikkeld of we trek hebben in de extra hartige gang. Daar zeggen we geen nee tegen. Even later komt ze op een mooi vierkant bord 2 hartige scones brengen en een ham-kaas quiche in twee helften. Ook deze scone is overheerlijk, er zit een dotje mierikswortelcrème op die het helemaal af maakt. Misschien niet een smaak voor heel Nederland, maar ons bevalt het wel.

Na zoveel Prosecco en thee is het tijd om de toiletten te bekijken. Er zijn 3 damestoiletten vlakbij het restaurant. Ze zijn keurig maar wel ietsje oudbollig ingericht. Bij terugkomst aan de tafel valt het me op hoe veel dames aan het High Tea-en zijn vandaag. Ook zie ik af en toe een stelletje zitten. De sfeer is gemoedelijk en we kletsen non stop zonder interruptie en nieuwsgierige buren. Rond 16:00 zijn we uitgekletst, is alles op en hebben we een gezellige middag gehad. We zijn echt in de watten gelegd.

Ik reken af met de Pickwick kaart en ben slechts €22,50 kwijt. Een schijntje voor wat we hebben verorberd. De High Tea Tip van deze keer is daarom de Pickwick actie. Ren naar de AH en scoor 4 Earl grey doosjes voor 89 cent per stuk. Het is het knip & plakwerk waard!
Tot de volgende High Tea!
– High Tea Reporter

Eindoordeel: 9,5

Score berekening:
1. Onbeperkt Thee
2. Goed Zoet
3. Heerlijk Hartig
4. Etagère
5. Servies & Zitcomfort (-0,5 door het te kleine theepotje)
6. Prijs/Kwaliteit (ook zonder korting prima!)
7. Sfeervol bediend
8. Locatietopper
9. Interieur/kleine kamer
10. Crea-bea bonuspunt (Aardbei-garnering & garnalenbolletjes)

§ Filed under Aanbieding, Etagiere, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Hilton, Korting, Lipton, Pickwick, Pickwick High Tea actie, Rotterdam, Thee, Theepot § 2 Comments

High Tea in Grandcafé Engels

Zondag 7 Maart

Net nog even snel met Grandcafé Engels gebeld. De NS doet weer eens lastig, dus ik heb de High Tea van vanmiddag ietsje verlaat. Om 14:00 u. mogen we verschijnen voor de luxe variant die ook geserveerd wordt met een wijntje!! Voor €7,- bovenop de standaardprijs van €12,50 krijgen we dit extra:

  • 1 Glaasje wijn
  • Mini fruitgebakjes
  • Slagroomsoesjes
  • Muffins
  • Vers fruit gehuld in een chocoladejasje
  • Mini-kwarkgebakje met fruit
  • Mini-Schwartzwaldertaartje
  • Scones met jam en boter
  • 2 extra ‘finger’ sandwiches (Filet Americain, brie)

Klinkt goed! Een High Tea is voor mij pas een High Tea als er scones bij zitten. Ik hou er alvast rekening mee dat er geen avondeten gemaakt hoeft te worden! Ik neem mijn kladblok mee zodat ik een undercover High Tea review kan schrijven. Daarna gaan we naar de film ‘Alice in Wonderland’ in Pathe Schouwburgplein. Met de teaparty van de Mad Hatter blijven we helemaal in de mood!

§ Filed under Grandcafe Engels, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Rotterdam, Theepot § No Comments

High Tea in het Hilton

Dinsdag 2 Maart

Zondag ga ik lekker met een vriendin High Tea-en in Rotterdam. Ik heb nog een aantal locaties op mijn verlanglijstje staan waaronder het Hilton Hotel. Als het weer nou een beetje mee werkt gaan we lekker truttig in een jurk/rokje. Ik zie mezelf er al helemaal zitten als Paris Hilton aan de thee, het enige wat nog mist is een fancy hoedje. Met een prijs van € 22,50 per persoon zitten we straks duidelijk in een vier sterren sfeer. Ik ben nou eenmaal Nederlands dus ik heb eens gezocht of er kortingsopties zijn. Een Bongo High Tea bon kun je er helaas niet inleveren. Maar met de Pickwick 2e High Tea gratis actie kun je er wel terecht! Ik heb 3 zegeltjes gespaard dus als ik er nog eentje scoor ben ik rond voor een 2e High Tea gratis en dat is een voordeel van € 22,50!!! Die drie uitroeptekens zijn het waard.

Snel het reserveringsnummer bellen. Ik word doorgeschakeld en een heerlijk hese telefoonstem vertelt met dat ze helemaal vol zitten aanstaande zondag. Jeetje dat krijg je met zo’n aantrekkelijke actie. Ze geeft aan dat het hele restaurant al vol zit met Pickwick ladies. Ik vraag stiekem of als ik het volle pond betaal er wel plek is. Kom op het is het Hilton, geld moet rollen toch? Maar nee, het zit echt vol. Gelukkig maar, anders had ik me toch ook weer genept gevoeld. Goed, ik laat me niet zomaar 2 tientjes door de neus boren, dan plan ik gewoon nog een High Tea in met een andere vriendin. De zondag erna is er namelijk wel plek. De Pickwick actie houdt niet van vroeg beginnen dus we kunnen pas om 13:00 u. aan de bak. Ze vraagt heel keurig of de kok nog ergens rekening mee moet houden. Jeetje wat netjes, ja dat is die vierde ster zeker! De vriendin die ik op het oog heb gruwelt van rozijnen. Geen probleem de scone voor haar zal krentjesvrij zijn.

Zondag 14 Maart is er trouwens nog een leuke aanbieding voor een High Tea in het Hilton. Voor €30.50 kun je High Tea-en in het Hilton en vervolgens naar de voorstelling ‘De gelukkige huisvrouw’ met Isa Hoes in het Luxor.

Nu snel op zoek naar een High Tea locatie in Rotterdam voor deze zondag!

p.s. De Pickwick actie loopt tot 16 Mei 2010…

§ Filed under Aanbieding, Bongo, bongobon, De gelukkige huisvrouw, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Hilton, Korting, Pickwick, Pickwick High Tea actie, Rotterdam § No Comments

Locaties Rotterdam = 16!

Maandag 22 Februari

Op dit moment ken ik 16 High Tea Locaties in Rotterdam! En ik weet zeker dat er nog een paar meer zijn. Het speurwerk via internet is nu toch wel zo’n beetje op zijn einde. Het voelt als CSI Rotterdam. Alleen in plaats van naar slechterikken zoek ik crimineel lekkere scones, ha! Het valt me op hoe weinig echt bruikbare info je kunt vinden via dit medium. Ik bel de locaties altijd even op om vragen te stellen of je bijvoorbeeld wel met zijn tweetjes mag komen. Veel van mijn Rotterdamse Tips vermelden hun High Tea niet op hun site, twee hebben niet eens een site! Misschien wordt het tijd dat ik mijn netwerk eens ga aanspreken om die laatste & vasts heel lekkere High Tea Tips boven water te krijgen. Want iedereen heeft wel zo’n vriendin die helemaal verzot is op snoepen & theeleuten (zo een als ik!). Deze week maar eens een ouderwetse belronde doen, of hulp zoeken via Twitter!

§ Filed under High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Rotterdam, Twitter § No Comments

Bongobon

Vrijdag 19 Februari

Ben net snel even naar de Bongobon winkel gerend in het centrum van Rotterdam. Ik heb een High Tea Belevenis bon gescoord. Morgen ga ik samen met een vriendin lekker High tea-en bij Stroom in Rotterdam. Ik had op de site gezien dat zij €19,50 rekenen p.p. De bon koste me € 34,90.  Haha tel uit je winst (€4,10) De bon kun je inleveren bij 50 High Tea adressen! Zozo, die ga ik morgen op mijn gemak eens natellen…

§ Filed under Bongo, bongobon, High Tea, High Tea Locatie, High Tea Tips, Rotterdam, Stroom § No Comments

« Older Entries